smakfull helsegevinst

ulleland gård

 

Fotograf: Hanna Tysse

På Ulleland Gård produserer vi solbær og Aronia, blant mange andre ting.

 

Aroniabær er mørkerøde, nesten sorte bær, med et meget høyt innhold av antioksidanter. I følge analyser gjort ved Institutt for ernæringsforskning, Universitetet i Oslo har aroniabær et antioksidant innhold som er 2-3 ganger så høyt som som i blåbær og krekling.

 

I tillegg er aroniabæret rikt på sporstoffer som jern,  molybden, bor, jod og kalsium. Fra eldre tid ble bæra brukt av indianerne i Nord-Amerika som medisinplante. For 100 år siden ble planten innført til Russland, og i Øst Europa foregår i dag en betydelig produksjon av Aroniabær, for eksport til det Amerikanske helsedrikkmarkedet.

 

På latin heter planten Aronia Melanocarpa, hos oss, svartsurbær. I Norge brukes busken helst som beplantning, eller kun som prydbusk.  Busken er kjent for de praktfulle ildrøde og oransje høstfargene.  Selv om smaken er noe tørr og syrlig, er antioksidant-innholdet en ren helsebombe.

 

Vi høster bærene, presser dem og lager en Aronia-juice som selges i helsekostbutikker i hele Norge, eller vi sender fra nettbutikken på www.aronia.no

Karl Erik Sylling

Ulleland Gård

www.aronia.no

+47 957 02 452

karl-erik@aronia.no

Ulleland Gård, 3330 Skotselv

Bonde

Gård

web

tlf

epost

adr

© EKTE EIKER 2015