kom mais du skjønne milde

Langerud søndre

 

Foto: Langerud Søndre

Gården Langerud Søndre ligger solrikt til langs Riksvei 35,

ca. 3 km nord for Hokksund retning Åmot. Den lakserike Drammenselva ligger nedenfor gården. Karl Halvor Langerud driver gården og bor der sammen med sin kone Elin Padma Børresen.

 

På gården fins en stall som huser 5 hester. Om sommeren har stallen kapasitet til 8 hester på sommerbeite. Det er også sauer på sommerbeite her som koser seg i det saftige grønne gresset blant juletrærne.

 

I sesongen kan du plukke mais på gården med hele familien. Du får poser til å plukke i, og tips til tilberedning av maisen fra oss. På gården dyrker de sorten Ruuthsbomais. Den er spesielt søt og velsmakende og egner seg utmerket til frysing. Maisen kan fryses direkte i tett bærepose eller annen plastpose og behøver ikke forvelling. Det er viktig at maiskolbene fryses samme dag de er plukket. Hvis ikke, går sukkeret over til stivelse og maisen mister noe av den gode smaken.

 

Gården startet julen 2004 med selvhogst/salg av juletrær. Selvhogst skjer på 2 tilplantede jorder like ved tunet. Store deler av feltet er lyssatt. Utvalget er norsk gran spesielt avlet fram til juletrær. Sorten heter Stein. Fra og med julen 2008 har gården også Fjell-Edelgran.

 

 

Karl Halvor Langerud

Langerud Søndre

www.langerudsondre.no

+47  905 09 170

karlhalvorlangerud@gmail.com

Ringeriksveien 237, 3300 Hokksund

Bonde

Gård

WEB

tlf

epost

adr

© EKTE EIKER 2015