kjærlighet til faget

aker gård

Gården Aker i Øvre Eiker drives i dag av Brit-Tove og Per Olav Krekling. Gården har en lang historie og navnet Aker viser at gården var en av de første med åpent åkerlandskap i dette distriktet. Man antar at det har vært drevet landbruk på gården helt tilbake fra yngre jernalder.

 

Familien Krekling kjøpte gården i 1890-årene og det er nå femte generasjon om driver. Produksjonen på gården i dag er korn, raps og kløverfrø i tillegg til gris som har blitt hovedproduksjon. Grisehuset på gården ble bygget i 2012 og det leveres årlig 1300 slaktegriser og noe smågris.

 

I tidligere tider hadde de også på Aker julegris til eget bruk. Disse grisene nøt godt av overskuddet fra gårdens eplehage og kjøttet fra grisene ble veldig smakfullt. Juleribba og bestemors medisterkaker fra egne eplegriser sitter spikret som et godt barndomsminne hos dagens eier.

 

Når vi nå har startet opp svineproduksjon i større skala ønsker vi å gjenskape den gode «eplegris-opplevelsen» både for oss selv og andre. Med lokalproduserte epler fra Bagstevold Gård forer vi hver høst opp noen spesielt utvalgte heldiggriser. Det er godt å være gris når eplebøtta tømmes i troa morgen og kveld.

 

Ved å kontakte oss kan du også fylle fryseren før jul med ribbe, skinkesteik, medister og mye annet godt fra en hel eller halv eplegris. Kjøttet stykkes og vakuumpakkes for dere, så enklere blir det ikke. Hvis ønskelig kjører vi kjøttet hjem til dere kostnadsfritt.

 

Bestillingsfrist for sesongen 2016 er 5. september. Neste mulighet er 5. desember.

Brit-Tove og Per Olav Krekling

Aker Gård

+47 905 53 526

po-kr@online.no

Akersveien 40, 3300 Hokksund

Bonde

Gård

tlf

epost

adr

 

Fotograf: Nortura

© EKTE EIKER 2015